Over ons

Manege De Stap is begonnen opgericht in 1991 door Els en Hans Jeuken. Toen was er nog maar één buitenbak en in totaal dertien pony’s en paarden. Na een jaar zijn we begonnen met de bouw van de eerste binnenbak. Hierdoor kwamen er ook steeds meer paarden en pony’s bij , zowel van onszelf als van anderen om te stallen. Nú staan er 86 paarden en pony’s op de manege. Ook zijn er veel faciliteiten bijgekomen. Zoals twee binnenbakken (van 20×40 meter), een all-weather buitenbak (27x70m), een longeercirkel, een stapmolen (voor 6 paarden), paddocks en weidegangen.

Iedere dag van de week worden er manegelessen gegeven. Daarnaast kunt u uw pony of paard hier stallen voor een uiterst goede verzorging. Zo komen zowel de veearts als de hoefsmid wekelijks langs.

Kleine kennismaking

De manege wordt gerund door Els Jeuken en Sandra van Deursen. De gezellige sfeer op de manege hebben we te danken aan ons hardwerkende personeel, vele vrijwilligers en gezellige klanten.

Sandra van Deursen heeft de opleiding Paardensport-specialisatie Springen, niveau 4 gevolgd. Ze heeft wedstrijd gesprongen en haar dressuurprestaties opgebouwd naar het niveau prix St. George. Ze is heel fanatiek in het trainen van de sportpaarden en uitbrengen op wedstrijd. Ook traint ze paarden en ruiters, zowel voor recreatie als competitie.

Els heeft haar opleiding gehad bij de ORUN. Ze geeft enkele manege- en privélessen, maar is voornamelijk verantwoordelijk

voor onderhoud, vernieuwingen en de dagelijkse gang van zaken.